Asiakaskertomuksia

Nainen, 39 vuotta

Asiakkaalla vakavia ihotulehduksia, krooninen, astmaattinen yskä, väsymys sekä paino- ja mielialaongelmia

Pelko ravintoterapiaa kohtaan oli minulla aluksi suuri, mutta terveyteni oli niin huonossa jamassa, että minun oli käytännössä pakko kokeilla, josko ravintoterapiasta olisi apua. Kärsin vakavista ihotulehduksista, kroonisesta, astmaattisesta yskästä, väsymyksestä sekä paino- ja mielialaongelmista. Olin juossut lääkäreillä ja syönyt lukuisia antibiootti- sekä kortisonikuureja, joista oli ollut apua vain tilapäisesti. Elämänlaatuni oli niin huono, että olin valmis luopumaan, ainakin väliaikaisesti, rakastamistani ruoka-aineista.

En ollut aikaisemmin välittänyt kasviksista enkä erityisemmin uskonut vaihtoehtolääketieteeseen. Tiinan tapa paneutua tilanteeseeni, kuunnella ja kannustaa vakuutti minut kuitenkin pian. Tiina jaksoi aina uudelleen vastailla samoihin kysymyksiin, perustella ja neuvoa alusta alkaen, lähtien siitä, mitä ostan ruokakaupasta, ja mitä ruokaa voin laittaa ja miten sallituista ruoka-aineista. Tiina halusi tehdä prosessista minulle mahdollisimman miellyttävän, ja otti ruokavalion suunnittelussa huomioon yksilölliset tottumukseni ja mieltymykseni, allergiani sekä elimistöni tilan. Tiina on kuunteleva, empaattinen ja huumorintajuinen ravintoterapeutti, joka tekee työtään kutsumuksesta. Hän haluaa vilpittömästi auttaa jokaista asiakastaan eikä vilkuile kelloa tapaamisten aikana, vaan on sataprosenttisesti läsnä.

Pikku hiljaa terveyteni alkoi omaksi yllätyksekseni radikaalisti kohentua. Minua vuosia vaivannut yskä loppui kokonaan, enkä tarvinnut enää astmalääkkeitä. Ihoni parani, eikä ainoastaan ihottumani hävinnyt, vaan ihostani tuli kuulas ja hehkeä. Vatsani toimi paremmin kuin koskaan ja väsynyt, pöhöttynyt oloni katosi.

Suosittelen Tiinan ravintoterapiaa kaikille, jotka haluavat parantaa elämänlaatuaan sekä henkistä että fyysistä terveyttään!

 

Mies, 46 vuotta

Erittäin huono olo, kuvotus, päivittäinen ripulointi, mielialaheittelyt, masennus, huomattava ylipaino, liikahikoilu, jatkuva väsymys ja pahat rytmihäiriöt

Olin kärsinyt jo vuosia ensin kilpirauhasen liikatoiminnasta ja myöhemmin vajaatoiminnasta. Funktionaalinen lääkäri diagnosoi sekä kilpirauhasen vajaatoiminnan että lisämunuaisen uupumuksen. Lääkäri suositteli ravintoterapiaa. Ennen tätä käyntiä endokrinologin tarjoama Thyroxin-lääkitys vei oloa vieläkin pahempaan suuntaan. Lopetin omatoimisesti lääkityksen vastoin lääkärin neuvoja.

Monivuotiset oireet olivat lähes jatkuva erittäin huono olo, kuvotus, päivittäinen ripulointi, mielialaheittelyt, masennus, huomattava ylipaino ja liikahikoilu. Jatkuva väsymys muistutti jo narkolepsiaa ja pahat rytmihäiriöt lopettivat ennen aktiivisen liikunnallisen elämätavan kokonaan. Sairastin keuhkoputkentulehdusta yleensä noin pari kuukautta vuodesta. Lukuisat antibioottikuurit tehosivat aina vain hitaammin ja huonommin.

Ravintoterapiaan menin viimeisenä keinona. Toivoni normaalista terveestä elämästä olin jo heittänyt nurkkaan ja odotin vain hidasta hiipumista tästä maailmasta. Noin puolen vuoden hoidon jälkeen rytmihäiriöt olivat historiaa, ruoansulatus toimi napakasti, väsymys haihtui kuin ilmaan hiljalleen ja lenkkipolullakin on tullut käytyä varovasti silloin tällöin pitkästä aikaa. Painosta lähti kymmenen kiloa itsestään, vaikka en kaloreita laskenut lainkaan enkä liikkunut juuri yhtään. Sairastanut en ole enää yli vuoteen. Edes flunssaa.

Oman näkemykseni mukaan hoidossa ei tapahtunut yhtään sen enempää eikä vähempää kuin henkikultani pelastus viime hetkillä. Tiinan neuvot kantavat yhä edelleen ja olo on päivä päivältä parempi.

 

Nainen, 61 vuotta

Vuosia kestänyt väsymys, mieliala- ja paino-ongelmia

Olin ollut jo vuosia kiinnostunut ravintoasoista ja käynyt mm. elävän ravinnon kurssin. Söin mielestäni terveellisesti ja liikuinkin kohtalaisesti. Olin kuitenkin väsynyt ja mielialani oli alamaissa. Paino oli pikkuhiljaa noussut niin, että en tuntenut oloani senkään vuoksi hyväksi.

Tiina antoi selkeät ohjeet päivittäiseen syömiseen, lisäravinteisiin ja liikuntaan. Kolmessa kuukaudessa oloni oli aivan toinen, vuosia kestänyt väsymys oli poissa ja paino oli laskenut useita kiloja. Etenkin väsymyksestä pääseminen oli aivan uskomatonta.

 

Comments are closed.