Ravinto

Oikea ravinto

Hippokrates (460–377 eaa.) puhui eukrasiasta, tasapainosta, mikä merkitsi terveyttä, kun taas epätasapaino, dyskrasia, oli syynä sairauksien syntyyn. Kaikki kehon toiminnot ovat yhteydessä toisiinsa: yksi epätasapaino luo toisen epätasapainon, ja näin negatiivinen ketjureaktio etenee. Keho puhuu omaa kieltään ja varoittelee tulevasta: vireystila laskee, vatsa ja suolisto oireilee, iho kesii, hiukset lähtevät, paino nousee/laskee ja mieliala on apea ja haluton; oireiden kirjo on moninainen, mutta lyhyesti: elämänlaatu kärsii ja olo on tyytymätön.

Onneksi ketjureaktio on helposti käännettävissä toiseen suuntaan ja kohti hyvää, tasapainoista oloa. Jo pienillä muutoksilla saadaan suuria tuloksia, sillä onneksemme luontoäiti on kaikessa viisaudessaan antanut kehollemme uskomattomat voimavarat parantua ja uusiutua. Elimistö pyrkii aina luontaisesti kohti tasapainoa ja terveyttä, ja yksi muutos oikeaan suuntaa poikii seuraavan… ja seuraavan – ja näin tervehdyttävä dominoefekti on valmis.

Syömämme ravinto, sen puhtaus ja ravinnerikkaus, sekä elämäntapamme ovat avainasemassa, kun haluamme vaalia terveyttämme. Kehomme vaatii huolenpitoa ja rakkautta jaksaakseen palvella meitä vahvana ja eheänä mahdollisimman pitkään; panostus omaan itseen on aina vaivan arvoista!

 

Tie tasapainoon

TK-Balance auttaa sinua tielläsi kohti tasapainoista oloa. Toimin motivaattorinasi, tukihenkilönäsi ja asiantuntijanasi. Tulen myös mielelläni luennoimaan ja kertomaan tasapainoisen elämän peruspilareista.

Ota rohkeasti yhteyttä ja uskalla lähteä matkalle kohti muutosta!

 

Comments are closed.